Hvem er vi?

Kunstforeningen METROPOLIS stiftedes i 1997 som en ”kunstforening for lægepraksis” på initiativ af de praktiserende læger Annette Grønlykke og Arne Hantho. Alle slags læger kan være medlemmer. Også lægers pårørende og personale kan være medlemmer.

Medlemsantallet har holdt sig nogenlunde stabilt mellem 70 og 100 personer.

Vi er ikke tilknyttet en fælles arbejdsplads som de fleste andre kunstforeninger og har derfor ikke et sted hvor kunstnere kan lave ophængning af deres værker.

Der er heller ikke en rig arbejdsgiver, der yder tilskud, hvorfor kontingentet nok er lidt højere end ellers.

Bestyrelsen indkøber kunstgenstande til fordeling blandt foreningens medlemmer, ligesom i de fleste andre kunstforeninger. Den indkøbte kunst har været meget varieret – udover malerier og litografier har der været tale om keramik, glaskunst, skulpturer, tæpper m.m.

Det hele fordeles på den årlige generalforsamling i januar/februar. Det foregår ved auktion, hvor man byder med sine points (man optjener 10000 points pr. år). Desuden indkøbes et lille antal mindre ting til udlodning samt smågaver. Eksempler på indkøbt kunst kan ses under dette punkt på hjemmesiden.

En stor del af foreningens aktivitet er kunstarrangementerne. Der er 6-8 arrangementer fordelt på året. Disse spænder vidt:  guidede besøg på museer, gallerier og aktuelle udstillinger, besøg hos udøvende kunstnere, besøg på værksteder, hos kunstsamlere, auktioner, kulturvandringer og meget andet.

Arrangementerne foregår sen eftermiddag – og afsluttes som regel med en god middag og hyggeligt socialt samvær.

Ledsagere er altid velkomne til vores arrangementer mod et rimeligt gebyr, såfremt der er plads.

Omtale af de tidligere arrangementer kan ses her på hjemmesiden.

En gang om året arrangerer vi en tur en hel weekenddag.  Det har f.eks. været til Kunstmuseet Fuglsang, til Vestsjællands Kunst Museum i Sorø, til Malmø bl.a. på Moderna Museet, til Kunstneren Jens Galschiøts Atelier på Fyn, til Bornholm og til Holmegaard..

Rejsevennerne, et særligt selvstændigt rejseudvalg, planlægger en årlig 4-dages rejse til en by med en interessant kunstscene. Turene er f.eks. gået til Berlin, Düsseldorf, Dresden, Hamburg, Riga, Sankt Petersborg, Madrid og Krakow. Beskrivelser af rejserne kan også ses her på hjemmesiden.

Bestyrelsen består af 7 læger med kunstinteresse. Bestyrelsen er ulønnet og står for kunstindkøbene og arrangementerne. Der afholdes ca. 6 bestyrelsesmøder årligt.

Generalforsamlingen afholdes i januar/februar. Udover selve generalforsamlingen er der spisning bagefter og som beskrevet auktion over den indkøbte kunst med optjente points.

Ønsker du at melde dig ind kan det ske ved henvendelse til vores kasserer, formand, – eller et af de andre bestyrelsesmedlemmer. Se under Kontakt.

Comments are closed.